Gå till innehåll
Driftinformation 0
Kontakta oss

Bredband i vårt öppna fibernät

Med vårt fibernät får du bredband för både dagens och morgondagens behov.

Fibertekniken är skapad för att möta dina krav på hög bandbredd. Med uppkoppling via fiber får du en stabil höghastighetsuppkoppling med kortare laddningstider för det du gör online i form av arbete och underhållning.

På den här sidan kan du läsa om våra leverantörer och beställa de tjänster du är intresserad av. Länk till annan webbplats.

Vilken internethastighet passar mig?

Enkel internettjänst för det lilla hushållet med små behov. Rekommenderas endast för vardagsärenden som till exempel e-post (utan stora filer), bankärenden, läsa webbtidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

Fungerar för hushåll med en eller två personer med lite större behov - streamar film och playkanaler samt musik. Fungerar bra för vardagsärenden som till exempel e-post (även med mindre bilder och filer), bankärenden, läsa webb- och pdf-tidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

Just nu den mest populära internettjänsten hos våra anslutna kunder. Bästa valet för hushåll med flera användare som flitigt använder internet samtidigt - streamar film, tv, sport och musik, spelar dator- eller tv-spel, laddar ned filer. Vardagssysslorna med till exempel e-post (även med större bilder och filer), bankärenden, rese- och biljettbokningar samt telefoni fungerar stabilt även vid stor belastning i hemmanätet. Självklart val om du jobbar hemifrån.

För dig som aldrig nöjer dig med något annat än det allra bästa och senaste. Med hastigheter upp till 1 Gbit/s (1 000 Mbit/s) finns det inte längre någon som helst begränsning för vad du och alla andra i hushållet eller på företaget kan göra - samtidigt. Ladda ner och upp enorma filer, streama hdtv med perfekt upplösning och känn dig säker på att inget försämrar din egen reaktionsförmåga när du spelar spel online.

Vad betyder 10/10 och hur byter jag från ADSL?

Datatrafiken kan strömma med hastigheten 10 Mbit/s i båda riktningarna, det vill säga både nedströms och uppströms, både när du laddar ner data som när du sänder data. Det kallas ofta för full duplex eller symmetrisk överföring.

ADSL, kabelmodem och annan teknik som nyttjar kopparnätet erbjuder normalt inte samma hastighet åt båda hållen. Har du en 24 Mbit/s anslutning har hög nedladdningskapacitet men kan bara skicka med 1-2 Mbit/s. Data över kopparledningar är oftast asymmetrisk.

Om du har möjlighet att välja samma leverantör i Kils Stadsnät är det enkelt. De har i regel ingen uppsägningstid eller kostnad för att byta från ADSL till Kils Stadsnät. Kontakta leverantören och berätta att du vill byta, så får du besked om när du kan börja använda Kils Stadsnät istället.

Om du byter från annan leverantör så måste du säga upp ditt nuvarande abonnemang och beställa ett nytt.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
4 juni 2024

Sidfot

Gå till startsidan