Gå till innehåll
Driftinformation 0
Kontakta oss

TV

TV-bild som visar två cyklister och en hand som håller i en fjärrkontroll.

TV via Stadsnätet

TV via Stadsnätet är det modernaste sättet att ta emot digital-tv, utan parabol eller antenn. Du får skarpare bild, bättre ljud och tillgång till det största kanalutbudet, även HDTV. För att ta emot digital-tv behövs en tv-box som du ansluter till din CPE.

TV via Stadsnätet erbjuder ofta också video on demand-tjänster, hyrfilm och spel.

Vad är bredbands-tv och öppen tv?

Bredbands-tv (IP-tv) fungerar som t ex tv via parabol. Du bestämmer dig för en leverantör och köper de programpaket du vill ha bland deras alternativ. Leverantören håller med en digitalbox. Enda skillnaden är att tv-signalerna sänds digitalt via fibernätet.

Öppen tv innebär att du köper en s k basbox, en digitalbox som alla leverantörer kan använda. Det ger dig valfriheten att kunna välja och mixa programpaket och kanaler från flera leverantörer.

Vad är kabel-tv och bredbands-tv?

Kabel-tv levereras analogt med ett basutbud, du behöver inga digitalboxar och har möjlighet att kolla på olika kanaler på olika tv-apparater. Men du kan även få signalen digitalt genom att beställa det av din tjänsteleverantör. På det sättet kan du välja att ha en digitalbox till valfri tv för bästa bildkvalitet och ha analog signal till resterande tv-apparater.

Bredbands-tv (eller IP-tv) levereras däremot alltid digitalt, du behöver då en digitalbox till varje enskild tv. Digitalboxen får du av den tjänsteleverantör du väljer. Bredbands-tv erbjuder fler möjligheter som till exempel hyra film, ”video on demand”, spela spel med mera.

Sidinformation

Sidan uppdaterad:
4 juni 2024

Sidfot

Gå till startsidan